torsdag 5 mars 2009

Kärleken till pallar och stolar...

Jag tror vi alla har en kärlek till just stolar och pallar, det är ett slags habegär som dyker upp när man ser en vacker stol. Jag undrar vad det är som väcker känslor hos oss... För mig är det formen som gör att jag faller...
Och har extremt svårt att motstå dessa vackra ting...
Men en stol behöver en plats och tyvärr finns det inte riktigt plats för fler.
Så jag har gått över till pallar i stället, de kräver ingen fast plats och kan lätt möbleras om... Skönheten med dem är att de även kan användas som extra förvaring eller som ett litet bord, ja möjligheterna känns oändliga.Så när jag här om dagen såg denna underbara på blocket, så kunde bara jag inte motstå.
Utan den skulle bli min...

Sliten och trasig i sitsen och så sliten i färgen...
Ägaren tittade undrande på mig när jag hämtade den... jag var så glad att den nu var min och jag tror hon funderade, vem vill ha denna trasiga, slitna och betala pengar för den. Det var nämligen så att det egentligen var ett skrivbord som var till salu, inte alls i min smak, men i nedre hörnet på bilden såg man en del av pallen.
Och frågade om inte jag kunde få köpa den...

Jovisst sa hon och nu är den min...
I går renoverade jag sitsen och har nu bara klätt den med tyg från ett örngott som inte används längre. Självklart så ska den få sig ett vackert tyg lite senare...
Tänkte mig någonting kritvitt, skimrande med vackert slingrande mönster, för att ge den nytt liv. guldfärgen är mycket sliten men under ser man en vacker gustavianskt grå färg träda fram... Jag tror den får förbli så, men man vet aldrig en dag kanske jag ändrar mig.Och denna golvljusstake har äntligen fått sig en plats, den var så mycket större i verkligheten, jag tappade nästan hakan när det kom hem... men så fin...
Denna är inte nytillverkad och jag undrar var den tidigare kan ha bott, kanske i en kyrka... men nu får den finnas hos oss och jag har tänt den varje kväll, när jag satt mig för att titta lite i en inspirerande tidning...

Som ni kanske märkt så är jag nog inne i en guld period... Har tidigare haft svår för just guld, men när det är gammal, åldrad och sliten är det så mycket vackrare...
Och det känns så lyxigt.

Ha en riktigt trevlig fortsättning på veckan.
Många kramar
Elin

13 kommentarer:

Inspiration i vitt sa...

Hej Elin, jag är också galen i stolar och pallar och har alldeles för många bort i kring. Din pall var jätte fin och din mysiga golvstake lika så. Kramar till dig/Ingela.

Viola sa...

Vilka underbara inköp du gör...passar så fint in i din gamla våning, dessa saker skulle ju inte framträda så vackert om du bodde i en "vanlig" lägenhet, jag älskar min gamla våning med alla gamla parkettgolv som knarrar så härligt när man går...här kan man inte smyga alltså, ha en skön kväll, imorgon är det fredag igen så skönt, KRAM

Lantligt i stan sa...

Pallen är jättefin och golvljusstaken älskar jag!
Jag har en tavla med guldram som jag inte vet vad jag ska göra med, titta in till mig och ge mig ett råd! Ska jag behålla ramen guldig?
Kram Anki

Anonym sa...

Hejsan gumman! Mycket tjusig pall må jag säga. Själv var jag på en konkurs utförsäljning av ett auktionsverk här i Piteå och hittade en enorm mässingskrona, den skulle passa skitbra hemma hos dig med ditt höga tak. Men inte hemma hos oss i vår vanliga lägenhet! Om du vill kan jag skaffa kort??

Puss och kram

Och tack så mycket för The adward!! Det värmer :D

Bitte sa...

Här är en till som gillar gamla stolar och pallar :-). En stol är ju ett slags bruksföremål och det är en av anledningarna till att jag tycker att gamla stolar har en charm... de har använts och stötts och nötts :-).

Ljusstaken var bara WOW! :-)

Hoppas du får en fin helg!

Kramar
Beatrice

Bitte sa...

Åh jag bara älskar din blogg , så fina saker du har. Visst är det underbart med blocket och myrorna mm. Pallen är så söt, förresten samma ben som på sonens nyfyndade matbord. Och ditt sovrum kan jag inte se mig mätt på ,tror jag lägger det på skrivbordet på datorn. Jag bara älskar kombinationen av färgerna.
Hej så länge och ha en bra helg.
Bitte

AGENT 77 sa...

Tack för din fina kommentar,Önskar dig en riktigt skön helg med sol..kram på dig, E

(hoppas att du fick min kommentar ang pallarna,superfin var den verkligen..)

Anonym sa...

Vilken duktig fotograf du är. Jag njuter av dina fina bilder på ditt vackra hem. Jag har bara bloggat i två veckor,tycker det är jätte kul. Det bästa är alla vackra hem man hittar som ger inspiration och det svåra är att ta vackra bilder. Har just fått en systemkamera av min man, en Nikon.
Håller just på att lära mig. Men det beror nog inte så mycket på kameran om bilden blir bra, utan om fotografen har öga för hur bilden skall tas. Det har verkligen du.
Stenlycka

Anonym sa...

Vilken tur att du hade "hökögonen" med dig.....Så att du såg den fina pallen.
Grattis till awarden nedanför.

Kram Pernilla

Goa sa...

Hej Elin!
Jag vill att du vet...hur mycket jag älskar in blogg!
Det är vackert och unikt!Golvljusstaken är fullkomligt bedårande. Och jag håller med dig, det är så vackert att den är i just den färgen. Det passar så bra i ditt vackra hem!

Önskar dig den bästa dagen!
Stor varm kram till dig och...må bäst!

Bitte sa...

Hoppas allt är bra med dig! :-)

Jag tänkte på en sak... den där utmaningen, ta dig bara an den om du verkligen känner för det och har tid! Utmaningar kan vara roliga, men man hade kanske tänkt skriva om annat... :-).

Många kramar
Beatrice

Frida sa...

Hej!
Vilken fin pall du har köpt där hade du tur, ljusstaken är verkligen vacker.
Kram Frida

Frida sa...

Hej igen!
Vad pinsamt såg inte för än nu att jag hade fått en fin utmärkelse av dig, tack snälla den blev jag verkligen glad för.
Gratis till att du fick den den förtjänar du verkligen!
Kram Frida